Homepage > Met kinderen naar de Moezel

Met kinderen naar de Moezel

Voldoende te beleven en te doen voor de kids

Moezel en kinderenDuitsland is de af-gelopen jaren steeds populairder geworden als vakantieland. In het verleden had het als vakantieland een imago dat als truttig en oubollig bekend stond. Dit is dus ver-leden tijd. Duitsland heeft als vakantieland enorm veel te bieden. Een afwisselend landschap, een groot aanbod aan historie en cultuur en dat alles al binnen een paar uur bereikbaar. De Moezelstreek is één van de fraaiste gebieden in Duitsland dat zich uitstekend leent voor een korte of langere vakantie, zeker met kinderen.

Dam bouwenVolwassenen beleven hun vakantie totaal anders dan kinderen.
Dit lijkt logisch maar veel ouders denken tegenwoordig vaak te moeilijk. Je zou soms bijna denken dat ze vroeger zelf geen kind geweest zijn. De meeste kinderen houden van buiten spelen. Lekker ravotten. Een speelplaats met bossen in de buurt is vaak al een ideale combinatie om kinderen lekker bezig te houden. Een beekje erbij en het is bijna perfect. Klimmen en klauteren vinden kinderen geweldig en met water erbij kunnen ze uren spelen.

Voor wat afwisseling is er in de Moezelstreek voldoende te ondernemen met de kids. Hieronder treft u een aantal tips aan.

 • Andernach - Indoorpark Trampolino - tip: een dagje uit met de kids tijdens een regenachtige dag.
 • Bescheid - in het mooie Dhrontal ligt een klein wildpark, Forellenhof met wilde zwijnen, geiten, en ander klein vee en forellenvijvers.
 • Cochem - stoeltjeslift naar het Pinner-Kreuz. Boven is het genieten van het uitzicht over het Moezeldal en op de burcht.
 • Cochem - Falknerei Reichsburg Cochem. Demonstraties met roofvogels meerdere keren per dag.
 • Daun - Wild-en Erlebnispark met herten, wilde paarden, lama's, struisvogels en apen.
 • Fell - bezoek mogelijk van een oude mijn.
 • Gondorf - Eifelpark Gondorf met ondermeer herten, wilde zwijnen, mouflons, beren, lynxen en marmotten. Tevens diverse attracties.
 • Hermeskeil - vliegtuigtentoonstelling. Meer dan 100 vliegtuigen zijn hier te zien. Veel toestellen zijn ook van binnen te bekijken.
 • Kell am See - Kletterwald Koala, klim parcour door de bomen met kabelbaan.
 • Klotten - Wild-en attractiepark. Leuk park met veel attracties voor kinderen. Daarnaast een dierentuin aanwezig. Perfecte mix voor een dagje uit.
 • Koblenz - Boten kijken op de Rijn. De kinderen maar ook u zelf zullen versteld staan van de scheepvaart op deze rivier waar de Moezel in uit mondt.
 • Leiwen - pootje baden op een kleine waterspeelplaats. Gelegen tussen Moezel en het dorp. De weg gelijk aan de Moezel komt uit op een kleine parkeerplaats. Het dorp dus niet in rijden. Vooral leuk op hete zomerse dagen.
 • Leiwen - met mooi zomerweer is het goed toeven in het Panoramabad met mooi glijbanen en tijdens het zonnen prachtig uitzicht op het Moezeldal.
 • Merzig - Wolfspark in het Kammerforst met Canadese boswolven, Europese grijze wolven, witte Alaska wolven en Indische wolven.
 • Pelm - bij de Kasselburg bevind zich het Adler en Wolfspark. Met vlieg demonstraties van de roofvogels en het voederen van de wolven.
 • Riol - Rodelbaan en klettersteig.
 • Saarburg - Stoeltjeslift en rodelbaan. Mogelijk op de zelfde heuvel, de Warsberg. Omhoog met de stoeltjeslift en naar beneden met de rodelbaan.
 • Saarburg - Greifvogelpark. Klein maar leuk park met diverse roofvogels en uilen. Demonstraties en shows. Ook wasberen en andere dieren te zien.
 • Thalfang - bezoek de hoogste berg van Rijnland-Pfalz, de Erbeskopf. Met rodelbaan en natuur-educatiecentrum, het Hunsrückhaus. Klauter/klimparcour in de bomen. Glijbanen en speelplaats.
 • Traben Trarbach - Kletterwald Mont Royal

We schreven al eerder, kinderen vinden water prachtig. Een tip is het dan ook om een rondvaart op Moezel of Saar mee te maken. Voor zowel ouders als kinderen een belevenis. Een andere tip is om een burchtruïne te bezoeken. Er zijn er genoeg te vinden, vertel ondertussen over ridders, draken en rovers. Spannend!
Vast en zeker dat er dan vaker verzoeken komen om een burcht of kasteel te bezoeken.

! Mocht u zelf nog leuke tips hebben laat het dan weten!

AdvertentiesAlf - Alken - Bad Bertrich - Beilstein - Bernkastel Kues - Brauneberg - Bremm - Briedel - Briedern - Brodenbach - Bruttig Fankel - Bullay - Burgen - Cochem - Detzem - Dieblich - Ediger Eller- Ehrang - Enkirch - Erden - Ernst - Graach - Hatzenport - Homburg - Kaimt - Kesten - Klotten - Klüsserath - Kobern Gondorf - Güls- Koblenz - Konz - Kröv - Leiwen - Lieser - Longuich - Losnich - Mehring - Mettlach - Merzig - Minheim - Moselkern - Mülheim - Neef - Neumagen Dhron - Niederfell - Niederemmel - Ottweiler - Piesport - Poelich - Pommern - Pünderich - Reil - Riol - Saarburg - Sankt Aldegund - St.Wendel Schweich - Tholey - Traben-Trarbach - Treis Karden - Trier - Trittenheim - Ürzig - Valwig - Veldenz - Wehlen - Winningen - Wintrich - Zell - Zeltingen - Weekendje Moezel - Hotel Bad Bertich - Hotel Bernkastel Kues - Hotel Cochem - Hotel Koblenz - Hotel Traben Trarbach - Hotel Trier - Hotel Zell - Moezel Busreizen - Rijn Moezel Cruise - Moezel Fietsvakantie - Vakantiewoning kopen of verkopen? - Romische Weinstrasse - Idar Oberstein