Homepage > Fietsen en wandelen

Wandelen en fietsen

Verken het Moezeldal te voet of met de fiets

Voor wandelen en fietsen leent het gebied langs de Moezel zich uitstekend. Omdat het terrein vrij vlak is met af en toe een lichte daling of stijging is een wandeling of fietstocht prima te doen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat er vele Prachtige wandel- en fietsroutes voor u klaar liggen bij de plaatselijke toeristenbureaus. Wat ons betreft kunt u meteen beginnen. Actief tussen de wijnvelden en op romantische paden. Steeds weer met de beste uitzichten: op wijngaarden en bossen, kom op stille plekjes en geniet van de prachtige natuur. Ga naar sprookjes-achtige wijndorpen met hun bezienswaardigheden die met de auto niet zijn te bereiken.

Fietsen in de Moezelstreek

De vele wijnroutes die er kunnen worden gemaakt zijn er in plaatselijke lokale routes als meerdaagse tochten voor de meer geoefende fietser of wandelaar. Overnachtingen zijn dan te doen middels een eenvoudige Bed & Breakfast of als u completer wilt in een hotel. Onderweg komt u langs de vele wijnvelden en verkent u de gezellige wijndorpjes. Voordeel ten opzichte van het rijden in een auto is dat er veel meer te zien en te genieten valt van de omgeving waarin u vertoeft. Zoals eerder genoemd kunt u het best op de plek waar u verblijft gaan naar het plaatselijke toeristenbureau om daar de nodige routes weg te halen. Ook zijn deze vaak wel te verkrijgen in de hotels.

Mocht u zelf niet in de gelegenheid zijn om fietsen mee te nemen dan zijn er in diverse dorpen langs de Moezel fietsen te huur. Een bekende fietsroute is de Mosel Radweg, ideaal als fietsvakantie.

AdvertentiesAlf - Bad Bertrich - Beilstein - Bernkastel Kues - Bremm - Briedel - Brodenbach - Bruttig Fankel - Cochem - Ediger Eller - Enkirch - Güls - Kobern Gondorf - Koblenz - Kröv - Leiwen - Lieser - Merzig - Moselkern - Neef -Neumagen Dhron - Piesport - Pünderich - Reil - Saarburg - Schweich - Traben-Trarbach - Treis Karden - Trier - Trittenheim - Ürzig - Valwig - Winningen - Zell - Weekendje Moezel - Romische Weinstrasse - Idar Oberstein