Homepage > Moselsteig

Moselsteig

Bijzondere wandelroutes in het Moezelgebied

De nieuwe Moselsteig wandelroute zal vanaf de zomer 2013 de vele Moezel highlights met elkaar verbinden. Met een lengte van meer dan 365 kilometer zal deze wandelroute tot de langste langeafstandsroutes van Duitsland gaan behoren. Startpunt is het Duits-Franse grensstadje Perl aan de bovenloop van de Moezel, waar je vanuit het open landschap een prachtig uitzicht op Luxemburg en Frankrijk hebt. Verder stroomafwaarts ligt de oudste stad van Duitsland, Trier waarna de rivier met zijn wereldberoemde meanders, steil aflopende wijnbergen en schilderachtige wijndorpjes zijn aantrekkelijke weg vervolgt. Daarna volgt dan het nauwe dal van de zogenaamde “terras-Moezel”, die zijn naam te danken heeft aan de wereldberoemde in terrasvorm aangelegde steile wijnhellingen. Koblenz en de monding van de Moezel markeren dan tenslotte het eindpunt van de Moselsteig.

Moselsteig

De Moselsteig verbindt in totaal 22 geheel verschillende etappes met indrukwekkende uitzichtpunten, natuurschoon en bezienswaardigheden tot een prachtige belevenis. De afwisseling is ongekend: brede rivierdalen, steden, dorpjes, platteland en natuurlijk overal weer de Moezel. De kans is groot om tijdens de route medewandelaars tegen te komen en bij elke stap begrijp je waarom de Moezelregio met het begrip „Wijncultuurlandschap” zo treffend beschreven is. Langs de Moselsteig route zijn tal van uitstapjes te maken. Denk hierbij aan het bezoeken van dorpen en steden of deelname aan excursies. Zeer uitnodigend is ook het brede aanbod aan restaurants, wijnlokalen, pensions, hotels, appartementen en vakantiewoningen. De door de Duitse Wandelbond gecertificeerde gastronomische bedrijven met de speciale erkenning als “kwaliteitsgastheren wonderschoon Duitsland” zijn volledig ingericht om het de wandelaars helemaal naar de zin te maken.

Meer informatie: Mosellandtouristik GmbH, Kordelweg 1, D-54470 Bernkastel-Kues, Tel.: +49 (0)6531/9733-0, www.moselsteig.de.

AdvertentiesAlf - Bad Bertrich - Beilstein - Bernkastel Kues - Bremm - Briedel - Brodenbach - Bruttig Fankel - Cochem - Ediger Eller - Enkirch - Güls - Kobern Gondorf - Koblenz - Kröv - Leiwen - Lieser - Merzig - Moselkern - Neef -Neumagen Dhron - Piesport - Pünderich - Reil - Saarburg - Schweich - Traben-Trarbach - Treis Karden - Trier - Trittenheim - Ürzig - Valwig - Winningen - Zell - Weekendje Moezel - Romische Weinstrasse - Idar Oberstein