Homepage > Saardal >> Saarburg >> Greifvogelpark

Greifvogelpark Saarburg

Prachtige roofvogelshow

Even buiten Saarburg is ook een greifvogelpark. U volgt vanuit Saarburg de L135 richting Mannenbach. Aan de linkerzijde komt u bij de afslag richting het park. Het park is boven op de aangrenzende heuvel gelegen. Bezoekers moeten eerst een behoorlijke klim afleggen. Eenmaal boven heeft u mooi uitzicht op het dal. Het park is geopend van maart tot november. Twee per dag wordt er een show gegeven, namelijk om 11.00 en om 15.00 uur.
Tijdens de voorstelling wordt veel verteld en uitgelegd. De voorstelling duurt ongeveer een uur.


Filzen Hamm
Diverse soorten roofvogels vertonen hun kunsten tijdens de show. Zo zijn er onder meer diverse uilen te zien. Ook valken en grotere soorten als steenarenden en gieren behoren tot de bewoners van het park.

Tijdens de show vliegen de roofvogels behoorlijk ver weg. U kunt ze prachtig boven het dal zien zweven waarop een geweldig uitzicht is. Dichterbij vliegen de vogels laag over het publiek heen.


Kinderen krijgen de gelegenheid om een Oehoe te aaien De kleine toeschouwers worden echt bij de show betrokken.

Het parkt herbergt verder nog wilde zwijnen, wasberen, geiten en marmotten. In combinatie met de roofvogelshow is het greifvogelpark een leuke attraktie om met kinderen heen te gaan.


De streek tussen Saarburg en Merzig waar de Saar zich door heuvels slingert is een uitgesproken vakantiebestemming voor mensen die van natuur en rust houden. Ook hier zijn veel wijngaarden en gezellige dorpjes met mooie vakwerkhuizen te vinden. Tevens zijn er in deze omgeving de nodige bezienswaardigheden en leuke attrackties te vinden.

AdvertentiesBostalsee - Camperplaatsen Saarland - Cloef - Freudenburg - Homburg - Hunnenring -Klause- Konz - Mettlach Merzig - Ottweiler - Rodelbaan Nonnweiler Saarburg - Saarbrücken - Saarlouis - St.Wendel - Tholey