Homepage > Saardal > Rodelbaan Nonnweiler op de Peterberg

Rodelbaan op de Peterberg

De attractie van het dorp Nonnweiler

Rodelen is een attractie voor jong en oud. Op de Peterberg bij Nonnweiler ligt een van de tien langste rodelbanen in Duitsland. De baan is ongeveer 110 meter lang en overbrugt een hoogteverschil van 154 meter. Met een modern liftsysteem wordt je binnen enkele minuten naar de top van de Peterberg (548 m) gebracht.

Rodelbaan in Nonnweiler
foto: Nonnweiler.de

Eenmaal boven is het nog even genieten van het uitzicht waarna de snelle afdaling De sleetjes zijn voorzien van remmen zodat je kunt versnellen of remmen. Iedereen kan zo zelf bepalen hoe hij of zij de 15 scherpe bochten en jumps neemt. Dit maakt de rodelbaan geschikt voor bijna elke leeftijd vanaf 8 jaar en langer dan 1,35 m. Zijn de kinderen jonger of kleiner dan moeten ze bij een volwassene op het sleetje. Ook leuk voor kinderen zijn de bungee-trampolines. Hierop is hoge sprongen en salto's maken. De kids zijn extra gezekerd, de veiligheid staat immers voorop.

En dan is het naar beneden in de roddelbaan
foto: Nonnweiler.de

Naast nog een aantal leuke speeltoestellen voor kindernen is er nog een attractie te beleven. Er is namelijk nog het glijbaanparadijs. Liefst drie glijbanen zijn er uit te proberen. Neem een glijzak, klauter naar boen en kies een glijbaan. De langste glijbaan, de vier-voudige golvenglijbaan heeft een lengte van 40 meter. Door de tunnelbuis glijbaan leg je 35 meter af en voor de echte waaghalzen is er de dubbele vrijeval glijbaan. Al met al is het Peterberg Freizeitcentrum een echte aanrader voor het gehele gezin.


Glijbanenparadijs
foto: sommerrodelbahn-peterberg.de

Ook voor natuurliefhebbers en rustzoekers is dit een prima plek. In de directe omgeving van de Peterberg zijn vele kilometers wandel en fietspaden te verkennen.

>> www.sommerrodelbahn-peterberg.deSaarburg tips

 • WatervalWaterval

  Aan het eind van de Butter markt of te wel Am Markt is de bekende waterval te vinden. Waterval Saarburg…

 • Sesselbahn

  Stoeltjeslift

  Met de stoeltjeslift de Warsberg op. Geniet boven het mooie uitzicht Stoeltjeslif Saarburg

 • Burcht

  De ruïne van de burcht van Saarburg steekt boven het stadtje uit. De burcht werd al in de 10e eeuw gebouwd. Burcht Saarburg

 • rodelbaanRodelbaan

  Lekker met de rodelbaan de Warsberg af. Voor jong en oud een leuke attractie. Rodelbaan Saarburg

 • rodelbaanRoofvogels

  Veel soorten roofvogels en andere dieren zijn te zien in het greifvogelpark even buiten Saarburg. Greifvogel Saarburg

 • Overnachten Saarburg

  De Saarregio kent vele leuke hotels en vakantieparken voor een kort of langer verblijf.
  - CamperplaatsenBostalsee - Camperplaatsen Saarland - Cloef - Freudenburg - Homburg - Hunnenring -Klause- Konz - Mettlach Merzig - Ottweiler - Rodelbaan Nonnweiler Saarburg - Saarbrücken - Saarlouis - St.Wendel - Tholey