Homepage > Moezel cruises

Cruise over de Moezel en Rijn

Ontspannen van het Moezel en Rijndal genieten

Cruise over de Moezel en RijnDe landschappen waardoor de Moezel en de Rijn kronkelen staan bekend om hun schoonheid. Van beide kan gezegd worden dat de Romantiek er voelbaar is. U bent er ongetwijfeld al wel eens geweest en weet dus waarover we het hebben. De dalen van de Moezel en de Rijn verkennen en beleven vanaf een boot is een heel andere ervaring dan vanaf de vaste wal. U ontdekt en ziet heel andere dingen vanaf het water. Riviercruises zijn de afgelopen jaren steeds populairder geworden onder bepaalde groepen vakantiegangers. Diverse reisorganisaties bieden cruises aan over de Rijn en Moezelstreek. Dit gebied met zijn glooiende en steile met wijngaarden begroeiende hellingen is dan ook zeer geliefd bij veel mensen. Er wordt maar een gedeelte van de dag gevaren zodat er voldoende tijd is om leuke dingen te ondernemen. De romantische en historische wijnstadjes die worden aangedaan nodigen uit tot bezoeken. U kunt er genieten van musea en de plaatselijke cultuur, maar ook het shoppen of een hapje eten behoort tot de vele mogelijkheden om te ontspannen. Ook een bezoekje aan een plaatselijke wijnkelder met proeverij is een vaak ondernomen uitje. Bij sommige cruise arrangementen is het mogelijk om aan excursies deel te nemen.

Rijn en Moezel cruise

Een riviercruise is een ontspannen manier van vakantie vieren het beslist niet te vergelijken dan reizen per auto of touringcar. U heeft bijvoorbeeld uw eigen hut aan boord. Dit is te vergelijken met bijvoorbeeld een kleine hotelkamer. Eigenlijk is een passagiersschip een drijvend hotel. Uw kamer wordt dus een hut genoemd. Over het algemeen zijn deze hutten royaal van afmeting en hebben vaak een douche, toilet, televisie, kluisje, bureau, telefoon, föhn, airconditioning en bergruimte voor uw bagage. In de hutten zitten vaak grote ramen zodat het genieten is van het uitzicht. ’s Morgens is er een ontbijtbuffet waar u gebruik van kunt maken . Daarnaast is er vaak de mogelijk om van een lunch en diner gebruik te maken. De consumpties en andere uitgaven aan boord worden meestal op het hut nummer geboekt en kunnen aan het eind van de reis worden betaald. Tijdens de reis bent u vrij om zich over het schip te verplaatsen. U kunt dus lekker op het zonnedek van de frisse lucht en het uitzicht genieten maar het is ook mogelijk om in de gemeenschappelijke lounge een boek te lezen of een kaartje te leggen. s’avonds is het gezellig in het restaurant waarna het goed toeven is op de dansvloer of aan de scheepsbar. Op meest luxe schepen bevinden zich ook fitness, sauna en zwemmogelijkheden.

Moezeldal.nl helpt u een handje en heeft de leukste riviercruises over de Moezel en Rijn voor u op
een rijtje gezet.Alf - Alken - Bad Bertrich - Beilstein - Bernkastel Kues - Brauneberg - Bremm - Briedel - Briedern - Brodenbach - Bruttig Fankel - Bullay - Burgen - Cochem - Detzem - Dieblich - Ediger Eller- Ehrang - Enkirch - Erden - Ernst - Graach - Hatzenport - Homburg - Kaimt - Kesten - Klotten - Klüsserath - Kobern Gondorf - Güls- Koblenz - Konz - Kröv - Leiwen - Lieser - Longuich - Losnich - Mehring - Mettlach - Merzig - Minheim - Moselkern - Mülheim - Neef - Neumagen Dhron - Niederfell - Niederemmel - Ottweiler - Piesport - Poelich - Pommern - Pünderich - Reil - Riol - Saarburg - Sankt Aldegund - St.Wendel Schweich - Tholey - Traben-Trarbach - Treis Karden - Trier - Trittenheim - Ürzig - Valwig - Veldenz - Wehlen - Winningen - Wintrich - Zell - Zeltingen - Weekendje Moezel - Hotel Bad Bertich - Hotel Bernkastel Kues - Hotel Cochem - Hotel Koblenz - Hotel Traben Trarbach - Hotel Trier - Hotel Zell - Moezel Busreizen - Rijn Moezel Cruise - Moezel Fietsvakantie - Vakantiewoning kopen of verkopen? - Romische Weinstrasse - Idar Oberstein