Homepage > Saardal >> Saarburg >> Waterval

Waterval in Saarburg

Altijd het ruisen van het water

Midden in het stadje Saarburg is de bekende waterval te vinden. Hier vormt de Leukebach namelijk een 20 meter hoge waterval. Aan de voet van deze waterval staat een oude watermolen, welke door het water wordt aangedreven. Vanaf 1300 werd dit riviertje door het stadje geleid en dreef in die tijd meerdere watermolens aan. Wat verder stroomafwaarts mondt de Leukebach uit in de Saar.

Waterval Saarburg

Vanaf het bruggetje heeft u een goed zicht op het zich naar beneden stortende water. Op de terrassen aan het water is het vooral zomers op warme dagen goed toeven. Dit deel van Saarburg doet mede door de bloemenpracht aan gevels en hekwerk Zuid-Europees aan.

Watermolens Saarburg
De watermolens in Saarburg.


De streek tussen Saarburg en Merzig waar de Saar zich door heuvels slingert is een uitgesproken vakantiebestemming voor mensen die van natuur en rust houden. Ook hier zijn veel wijngaarden en gezellige dorpjes met mooie vakwerkhuizen te vinden. Tevens zijn er in deze omgeving de nodige bezienswaardigheden en leuke attrackties te vinden.

AdvertentiesBostalsee - Camperplaatsen Saarland - Cloef - Freudenburg - Homburg - Hunnenring -Klause- Konz - Mettlach Merzig - Ottweiler - Rodelbaan Nonnweiler Saarburg - Saarbrücken - Saarlouis - St.Wendel - Tholey