Homepage > Saardal > Burcht van Freudenburg

Freudenburg

Voormalig burchtstadje nodigt u uit

Aan de voet van de Eiderberg is het burchtstadje Freudenburg gelegen. Met ongeveer 1500 inwoners is het er niet erg druk. Dit in combinatie met de mooie omgeving maakt het tot een plaats voor rustzoekers en natuurliefhebbers. Door de ligging vlakbij het drielandenpunt met Luxemburg en Frankrijk maakt het mogelijk tot het ondernemen van verschillende uitstapjes. Steden als Trier en Saarbrucken zijn binnen afzienbare tijd te bereiken voor een dagje uit. Maar ook dichterbij is het nodige te zien.

Blik op Freudenburg met kerk

Het bijna 1000 jarige stadje werd al in 1346 genoemd en vervulde in die tijd als kleine stad een centrale rol voor de omliggende dorpen. In de 14e eeuw liet koning Jan van Bohemen aan de voet van de 440 meter hoge Eiderberg een burcht genaamd Freudenburg bouwen. Vandaag de dag zijn de restanten nog goed zichtbaar. De burchtruïne en poort zijn deels bewaard gebleven. Ook een deel van de gracht die om de burcht gelegen heeft is nog in tact. Ook bezienswaardig zijn het poortwachtershuis en de gotische Pfarrkirche Hl. Dreifaltigkeit. Daarnaast kent het stadje diverse andere oude panden. Naast een aantal hotels biedt het stadje diverse andere mogelijkheden tot overnachten. Zo zijn er diverse vakantiewoningen van particulieren te huur. Daarnaast zijn er een aantal pensions aanwezig en kunt u ook eventueel terecht bij de nodige zimmer-frei aanbieders.

Ruïne Freudenburg

Zoals eerder aangegeven is de omgeving van Freudenburg voor natuurliefhebbers zeker interessant. Zo komen op de Eiderberg zeldzame orchideeën en andere beschermde planten voor. In het nabij gelegen romantische Leukbachdal zijn interessante rotsformaties van bontzandsteen, schelpkalk en kwartsiet te bewonderen. Deze steek wordt daarom ook wel "Kollesleuker Schweiz" genoemd. Een netwerk aan wandel en fietspaden maken het mogelijk om mooie dagtochten door deze omgeving te maken. Dit alles maakt Freudenburg tot een geschikte locatie voor een langer verblijf.

Saarburg tips

 • WatervalWaterval

  Aan het eind van de Butter markt of te wel Am Markt is de bekende waterval te vinden. Waterval Saarburg…

 • Sesselbahn

  Stoeltjeslift

  Met de stoeltjeslift de Warsberg op. Geniet boven het mooie uitzicht Stoeltjeslif Saarburg

 • Burcht

  De ruïne van de burcht van Saarburg steekt boven het stadtje uit. De burcht werd al in de 10e eeuw gebouwd. Burcht Saarburg

 • rodelbaanRodelbaan

  Lekker met de rodelbaan de Warsberg af. Voor jong en oud een leuke attractie. Rodelbaan Saarburg

 • rodelbaanRoofvogels

  Veel soorten roofvogels en andere dieren zijn te zien in het greifvogelpark even buiten Saarburg. Greifvogel Saarburg

 • Overnachten Saarburg

  De Saarregio kent vele leuke hotels en vakantieparken voor een kort of langer verblijf.
  - CamperplaatsenBostalsee - Camperplaatsen Saarland - Cloef - Freudenburg - Homburg - Hunnenring -Klause- Konz - Mettlach Merzig - Ottweiler - Rodelbaan Nonnweiler Saarburg - Saarbrücken - Saarlouis - St.Wendel - Tholey