Homepage > Cochem > Reichsburg

Reichsburg Cochem

Terug in de Riddertijd

Reichsburg Cochem

De 1000 jaar oude Reichsburg Cochem is het markante herkenningspunt van het Moezelstadje Cochem. Reeds van ver is het bouwwerk zichtbaar in het groen van de markante heuevel waarop het is gebouwd. Op meer dan 100 meter hoogte bevindt de imposante burcht zich. Door de strategische ligging in het terrein was de burcht in vroegere tijden bijna onneembaar. Opgravingen hebben oude fragmenten uit de Romaanse bouwstijl ( ca. 1050 n.Chr) opgeleverd. In deze vroege tijd is de burcht gevormd en uitgebouwd tot wat het nu is. Zware brede muren met een hoge toren maakte het tot een indrukwekkend verdedigingswerk.

Een van de mooiste burchten van Duitsland

Blik op de Reichsburg

In 1689 werd in oorlogstijd de burcht door Franse troepen van koning Louis XIV bezet en uiteindelijk vernietigd door ondermijning en ontploffing. De eens zo machtige burchten, in de middeleeuwen onneembaar, bleken in latere tijden niet opgewassen tegen het buskruit. In dat zelfde jaar 1689 werd heel Cochem verwoest. De burcht bleef tot 1868 een troostelose rune.
Een koopman afkomstig uit Berlijn kocht de burcht en liet het weer op nieuw bouwen in nieuw-gotische stijl tot wat het nu nog is. De Reichsburg is d toeristentrekker van Cochem en meer dan de moeite waard voor een bezoek.

De burcht vanuit de lucht

De Reichsburg van uit de lucht bekeken.
Trier evenementen agenda

Advertenties


Volg ons