Homepage > Koblenz > Festung Ehrenbreitstein

Festung Ehrenbreitstein Koblenz

Onneembare vesting aan de Rijn

Recht tegenover de samenvloeiing van Rijn en Moezel, op een steile rots (118 m boven de Rijn) bevindt zich een der sterkste en machtigste vestingen van Europa uit de tijd na 1815: de Festung Ehrenbreitstein. Deze imposante vesting heeft een bouwgeschiedenis die terug gaat tot het jaar 1000. Van de 12de eeuw tot 1799, toen de vesting in handen van de Fransen' viel, behoorde zij aan de aartsbisschoppen van Trier.

Festung Koblenz

In de 16de eeuw bouwde men de eerste bastions, die in de 17de en 18de eeuw nog uitgebreid werden, zodat Ehrenbreitstein in de 19de eeuw de sterkste Duitse vesting was: zij werd nooit veroverd doch wel diverse keren uitgehongerd. In de stijl van de oude barokgebouwen werden batterijen en forten toegevoegd, die grote delen van de bergrug in beslag namen. Uit architectonisch oogpunt is de vestingkerk bezienswaardig, een enorm kazematachtig gebouw met galerijen en een tongewelf.

Festung Ehrenbreitstein Koblenz

Tegenwoordig biedt het complex onderdak aan musea, filmarchief en een jeugdherberg. Boven op de vesting hebt u een prachtig uitzicht over de Rijn, Deutsches Eck en de Moezel. De vesting is te bereiken via een rijweg, een voetpad of per stoeltjeslift

Deutsches Eck met op de achtergrond Festung Ehrenbreitstein

Deutsches Eck met op de achtergrond Festung EhrenbreitsteinSinds 2002 is Festung Ehrenbreitstein toegevoegd aan de UNESCO werelderfgoedlijst.

 

Advertenties