Homepage > Koblenz > Deutsches Eck

Deutsches Eck

Waar de Moezel in de Rijn verdwijnt

De spitse landtong Deutsches Eck bij de samenloop van de Moezel en de Rijn is toch wel de bekendste plek in Koblenz. De naam komt van de Duitse Ridderorde die hier zijn eerste vestiging in 1216 op Duitse bodem had.

Deutsches Eck

Op 16 maart 1945, kort voor het einde van de Tweede Wereld Oorlog , werd het monument door een Amerikaanse artilleriegranaat vernield. De indrukwekkende kop van het oude monument is vandaag de dag nog te bekijken in het Midden Rijn-museum in Koblenz In mei 1953 werd de overgebleven sokkel door bondspresident Theodor Heuss tot gedenkteken van de Duitse eenheid uitgeroepen. Tot 1993 troonde op de verlaten sokkel een vlaggenstok met de Duitse bondsvlag. Op 2 september 1993 werd een reproductie van het monument na veel gekibbel op de sokkel geplaatst, gefinancierd door een burgerinitiatief en een gift van een zakenman uit Koblenz.
Deutsches Eck Koblenz

Het in het totaal 37 meter hoge monument 14 meter daarvan alleen al voor het ruiterstandbeeld, dat keizer Wilhelm I voorstelt met een godin van de overwinning is vandaag de dag een bezoekersmagneet voor de stad. Jaarlijks bezoeken meer dan 2 miljoen mensen het monument.Uitzicht op het uiterste punt. Met mooi weer is het hier een stuk drukker.

Sinds 2002 is het Deutsches Eck toegevoegd aan de UNESCO werelderfgoedlijst.

 


Koblenz evenementen agenda

Advertenties