Homepage > Saardal >> Saarburg >> Kerken

Kerken in Saarburg

Drie kerkgebouwen te bekijken

Saarburg telt drie kerken. Dit zijn een evangelische kerk en twee katholieke kerken, de St.Laurentius en de Pfarr kerk Mariä Heimsuchung.


Evangelische kerk
foto: Norbert Kaiser - Evangelische kerk.

De Evangelische kerk van Saarburg werd in 1893 gebouwd en staat op de monumentenlijst van de stad. In WOII liep de kerk zware schade op maar nog steeds is de kerk in de stijl als ten tijde van de oprichting. Zonder meer bezienswaardig zijn de glas in lood vensters van de Trierse kunstenaar Werner Persy. De kerk is dagelijks van 9-18 uur geopend.

St. Laurentius kerk
St.Laurentius kerk.

De katholieke St. Laurentius kerk in het centrum van Saarburg is toegewijd aan de heilige St. Laurentius. Op de zelfde plek stond de Heiligkreuz-kapel welke in de 13e eeuw werd vervangen door een kerk. Door de tijd heeft de kerk verbouw en uitbreidingen gekent. Het huidige kerkgebouw heeft de neogotische stijl en werd tussen 1854 en 1856 gebouwd. De opgelopen schade in WOII werd in 1947 vakkundig hersteld. Naast een Traubenmadonna heeft de kerk diverse bijzondere elementen die het bezichtigen waard zijn. Ook deze kerk heeft de monumenten status en is beeldbepalend voor het stadsaanzicht.

Mariä Heimsuchung Pfarr kirche

foto: Norbert Kaiser - Pfarr kerk Mariä Heimsuchung.

De Pfarr kirche Mariä Heimsuchung is in het stadsdeel Beurig te vinden. Deze laat-gotische hallenkerk werd in de 16e eeuw gebouwd en kende daarna nog diverse uitbreidingen. Voorheen stonden op de zelfde locatie meerdere kapellen en was het een bedevaartsplek vanwege de vondst in 1304 van een Mariabeeld. Bezienswaardig zijn het genadealtaar uit 1622 en diverse beelden in het interieur. Net als de andere kerken in Saarburg staat ook dit gebouw op de monumentenlijst.

AdvertentiesBostalsee - Camperplaatsen Saarland - Cloef - Freudenburg - Homburg - Hunnenring -Klause- Konz - Mettlach Merzig - Ottweiler - Rodelbaan Nonnweiler Saarburg - Saarbrücken - Saarlouis - St.Wendel - Tholey