Homepage > Saardal >> Saarburg >> Burcht

Burcht van Saarburg

 

De burchtruïne van Saarburg torent hoog boven het stadje uit. De burcht werd al in het midden van de 10e eeuw gebouwd. Het is een van de oudste hooggelegen burchten in Duitsland. Saarburg kreeg in 1291 stadsrechten en daarmee ook muren en torens als verdedigingswerk. Drie van de torens en behoorlijk veel stadsmuur zijn nog over uit die tijd. De burcht brandde in de 16e eeuw af door toe doen van Franse troepen en is sindsdien een ruïne. Vandaag de dag is het deels toegankelijk voor publiek. Vanaf de toren heeft u een schitterend uitzicht over de stad en verdere omgeving.

Burcht in Saarburg


Ruïne Saarburg

Blik op de burcht


De streek tussen Saarburg en Merzig waar de Saar zich door heuvels slingert is een uitgesproken vakantiebestemming voor mensen die van natuur en rust houden. Ook hier zijn veel wijngaarden en gezellige dorpjes met mooie vakwerkhuizen te vinden. Tevens zijn er in deze omgeving de nodige bezienswaardigheden en leuke attrackties te vinden.


AdvertentiesBostalsee - Camperplaatsen Saarland - Cloef - Freudenburg - Homburg - Hunnenring -Klause- Konz - Mettlach Merzig - Ottweiler - Rodelbaan Nonnweiler Saarburg - Saarbrücken - Saarlouis - St.Wendel - Tholey