Homepage > Cochem > Oude mosterdmolen

Oude mosterdmolen in Cochem

Heerlijke mosterd volgens oude recepten

Alte Senfmühle in Cochem

Een leuk uitje in Cochem is een bezoekje te brengen aan de plaatselijke oude mosterdmolen, de Alte Senfmühle. Deze 200 jarige mosterdmolen is naar alle waarschijnlijkheid de oudste in Europa. Onder deskundige leiding van de mosterdmolenaar worden hier rondleidingen verzorgt. Hij laat u onder meer zien hoe het bereiden van mosterd in zijn werk gaat. Deze verschillende soorten mosterd worden overigens volgens historische receptuur gemaakt. Ook zijn de afgelopen jaren diverse nieuwe mosterdrecepten bedacht. Voor dat deze officieel bekend worden is men vaak lang bezig met bedenken, maken en natuurlijk proeven totdat het recept helemaal naar wens is. Wacht dacht u bijvoorbeeld van rieslingmosterd, raatmosterd of exotische mosterd met Indiase curry? Dit is slechts maar een deel van de mosterdsoorten die in Cochem gemaakt worden. Ook zijn er jamsoorten verkrijgbaar verfijnd met mosterd.

Mosterdmakerij

Mosterdmaker aan het werk
De mosterdmolenaar druk aan het werk met het bereiden van de mosterd. Tijdens de rondleiding kunt u deelnamen aan een proeverij. Zo kunt u zelf ervaren hoe de verschillende soorten mosterd smaken. In de gezellige mosterdwinkel kunt u uw favoriete mosterd soort kopen. Ook zijn er leuke cadeauartikelen verkrijgbaar.

Mosterd te koop

Mosterd te koop in het winkeltje
In de mosterdmakerij bevindt zich ook een klein winkeltje. Hier kunt na de rondleiding diverse mosterdsoorten en aanverwante produkten kopen.

De Mosterdmolen is te vinden aan de Stadionstrasse 1 in Cochem.


Trier evenementen agenda

Advertenties


Volg ons